Sākums > Virtuve > Magoņu maize.

Magoņu maize.

Mīklai vajadzēs:  500 g kviešu miltu, 250 ml piena, 5 g sāls, 3 ēdamk. skābā krējuma, 100 g sviesta (var ņemt eļļu), 50 g cukura (cukuru var likt vairāk, bet tas nedrīkst būt vairāk nekā sviests), puspaciņa sausā rauga, ola pārziešanai.

Pildījumam: sviests, magones, cukurs.  Pārkaisīšanai vajadzēs saulespuķu sēkliņas.

Bļodā ieber miltus, cukuru, sauso raugu, sāli – visu sajauc. Pieliek krējumu. Sviestu izkausē (es vismaz tā daru parasti), pielej pienu – abi kopā būs pietiekamā siltumā (tā, ka ,ieliekot pirkstu, ir patīkami silts🙂 Savādāk es to temperatūru nemāku aprakstīt), Ja ir par vēsu, tad pasilda, ja par karstu, padzesē. Pēcāk lej klāt pārējam, kas jau ir bļodā. Samīca visu. Es parasti taisu tādu pabiezu mīklu (kas nelīp pie rokām) – tāpēc parasti vēl lieku klāt miltus. Tad saveļ bumbu, pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli un liek raudzēties.

Es parasti raudzēju cepeškrāsnī, kas uzsildīta 50 grādu režīmā un izslēgta. Domāju, ka ar gāzi var darīt līdzīgi – iedegt, lai uzsilst un tad izslēgt un likt raudzēties mīklu. Mīkla ir gatava, kad ir dubultojies apjoms (kādu stundu jāraudzē).

Tālāk mīklu izveltnē. Pārziež ar sviestu (ja sviests ir ciets, tad sagriež mazos gabaliņos un vienmērīgi izkārto). Saber cukuru, magones. Vienu malu ~ 5-6 cm atstāj tīru. No otras malas sāk rullēt kopā.

magoņmaize

Veidnē ieklāj cepamo papīru, sarullēto mīklu saloka gliemežnīcas formā un liek veidnē un apakaļ siltajā cepeškrāsnī rūgt (kādas minūtes 20).

magoņmaize

Kad uzrūgusi, pārziež ar olu, pārkaisa ar saulespuķu sēklām.magoņmaize

Liek cepties 180 grādu temperatūrā 20-30 minūtes (kad kļūst zeltaini brūns).

Gatava izskatās šādi (es drusku pārcepu):

magoņmaizemagoņmaize

KategorijasVirtuve
  1. Vēl nav komentāru.
  1. No trackbacks yet.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: