Sākums > Pārtikas produkti, Virtuve > Zinātne prasa upurus jeb kā es gatavoju čipsus

Zinātne prasa upurus jeb kā es gatavoju čipsus

Viendien, staigājot pa pilsētu, man ienāca prātā, ka varētu mēģināt mājās gatavot no kukurūzas miltiem čipsus. Sāku domāt recepti un aizdomājos līdz kartupeļu čipsiem. Atceroties Pērnes čipsu sastāvu, galvā dzima ašā ideja. Aptiekā nopirku tik marli (kartupeļi, eļļa, sāls jau mājās), caur kuru izspiest kartupeļiem sulu. Kā tad viss notikās?

čipsu mīklaVispirms nomizoju un sagriezu gabaliņos kartupeļus (5-6 gab.). Sametu kombainā un smalki samalu (ilgi jāmaļ). Ieliku bļodā vairākkārtīgi salocītu marli, kurā pārliku samaltos kartupeļus. Tālāk galus marlei ciet un spiedu sulu laukā – tā kārtīgi žmaidzīju, spaidīju – lēnām, bet sula tek ārā. Sulu izlēju ārā.

čipsu mīklaŠādi izskatās izspiesta masa. Tālāk izņēmu masu no marles, pieliku tai klāt eļļu (kādas pāris ēdamk. noteikti), cieti (ar to nevajag aizrauties, man sanācacieti tie čipsi, jo par daudz saliku), kāda ēdamk. būs pietiekami. Sālīti, piparus, u.c. garšvielas, ko vēlas. Es pieliku arī klāt smalki sarīvētu sīpolu. To visu samīca.

čipsi Tad ņem pa mazai piciņai, liek uz cepamā papīra, uzliek celofāna maisiņu un izrullē – plānu, plāniņu. (varu pastāstīt, ka es ilgi meklēju veidu, kā izrullēt to masu, jo mīklas rullim tā lipa klāt, caur folliju arī lipa follijai klāt, rokām ar lipa klāt, bet celofāna maisiņš izrādījās ideāls).

čipsiTālāk šitādas plāksnītes liek cepeškrāsnī (180 – 200 gr.), cep kamēr tādas zeltainas paliek.

gatavi čipsiŠāds izskatās galaprodukts. Izdarīju pāris secinājumus – ja eļļu lej vairāk, čipsi sanāk trauslāki un garšīgāki; cieti jāliek pavisam nedaudz (lai nav briesmīgi cieti).

Protams, veikala čipsi ir veikala čipsi, bet nu es nedomāju tā padoties🙂 Gan jau izdosies atrast īsto recepti.

  1. Vēl nav komentāru.
  1. No trackbacks yet.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: